top of page

Evde pedikür için gerekli 7 ipucu


7 temel ipucuyu kullanarak, evinizde ayak tırnaklarınıza nasıl pedikür yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Pedikür için sürekli güzellik salonlarına taşınmaya gerek yok. Evde kendinizde ayaklarınıza bakım yapabilirsiniz. Temel pedikür ipuçlarını öğrenin, mükemmel pedikürlü ayak tırnaklarınızın tadını çıkarın. 1) Spa havuzu

Pedikür için öncelikle sıcak su leğeni hazırlayın. Sıcak suya, favori duş jelinizden, bitkisel çay ya da turunçgil yağından birkaç damla ekleyin. Ayaklarınızı bunun içinde 15-20 dakika tutun.

2) Peeling

Deniz tuzu veya kahverengi şeker içeren bir ayak peeling ürünü kullanın. Eğer ayaklarınız çok hassas ise, inci tozu veya vişne özü içeren peeling'ler daha iyidir.

3) Tırnak eti yumuşatıcı

Tırnak diplerinize yumuşatıcı uygulayın ve daha sonra itici kullanarak onları geri ittirin.

4) Kağıt törpü

Tırnaklarınızı 4'lü törpü ile rahatça törpüleyip şekil verebilirsiniz. Bu törpüler hem şekil verir, hem de tırnak üstünü parlatır. Fakat tırnak törpülerini fazla sert kullanırsanız, tırnaklarınız uzarken soyulur. O yüzden bastırmadan, tırnaklarınızın altından törpüleyin.

5) Besleyici ayak maskesi

Besleyici bir maske kullanarak ayaklarınızı şımartın. Topuklar özel dikkat gösterilmesi gereken yerlerdir. En besleyici ayak maskeleri, kil ya da bitkisel yağ özleri içeren maskelerdir.

6) Tırnak güçlendirici

Oje uygulamadan önce, tırnak güçlendirici ojeyi iki kat uygulayın. Sonra renkli ojeyi sürün.

7) Ayak spreyi

Nane özlü bir nane spreyi ayaklarınızdaki kokuyu giderir, ferahlık ve tazelik verir...

Son Paylaşımlar
Arşiv
bottom of page